• Kunststof Dakbedekking

Kunststof Dakbedekking

Er zijn diverse niet-bitumineuze dakbedekkingen onder de verzamelnaam kunststof dakbedekking. Te denken valt aan o.a. EPDM, PVC, TPO, FPO en dergelijke. Elk van deze bedekkingen kunnen wij toepassen. De hoofdmoot is echter EPDM.

Dakbedekking Theater de Stoep te Spijkenisse - Proofs FPO TOP Icopal bitumen

EPDM is de duurzaamste baan- en vlakvormige dakbedekking voor elke dakvorm en waterdichte kering voor gevels. EPDM is opgebouwd uit Ethyleen, Propyleen, Di Monomeer en aantal ander stoffen die als gevolg van kalanderen en vulkaniseren een bedekking vormt. Het heeft een levensduur van 40 jaar en langer, waarbij het materiaal in de tussentijd nagenoeg niet in kwaliteit achteruitgaat. Dit komt door een aantal sterke eigenschappen als:Blijft elastisch bij temperaturen tussen -35° en +120°

  • Rek tot 400%
  • 100% UV- en Ozonbestendigheid
  • Is bestand tegen vele logen, zuren en zouten (zure regen), uitgezonderd petrochemische stoffen
  • Is bestand tegen micro-organische invloeden, wortelvast en rotbestendig
  • Goed bestand tegen belopen tijdens dakwerkzaamheden en inspecties

Het materiaal is daardoor nagenoeg onderhoudsvrij en kan het hele jaar door worden aangebracht. De milieubelasting is minimaal, het geeft geen stoffen af die via regenwater in het grondwater terechtkomen en kan aan het eind van de levensduur gerecycled worden.
Bij het aanbrengen wordt geen open vuur gebruikt. Het materiaal wordt losliggend aangebracht met een ballastlaag van grind en tegels en/of met koude lijm aan de ondergrond bevestigd. De overlappen worden thermisch gelast met een föhn. Voor de isolatiemogelijkheden en afwerking geldt hetzelfde als voor de bitumineuze bedekking.

Dakdekkersbedrijf Admiraal werkt o.a. met producten als Resitrix en Hertalan. Een afgerond project met Hertalan is Museum Voorlinden in Wassenaar. Onze medewerkers hebben voor deze producten specifieke scholing gehad en onderhand ruime ervaring.


Kunststof dakbedekking Amsterdam

Contact

Dakdekkersbedrijf Admiraal BV
Overspoor 53, 1688 JH Nibbixwoud
0229 - 57 34 15
info@admiraaldak.com