• Bitumineuze Dakbedekking

Bitumineuze Dakbedekking

Bitumineuze bedekking
Dakdekkersbedrijf Admiraal heeft ervaring met praktisch alle soorten systemen en mogelijkheden. We maken graag een vrijblijvende offerte voor uw dak op basis van een aanvraag, verleg of dakopname.


Dakbedekking filmmuseum eye amsterdamBitumineuze dakbedekking kan zeer veelzijdig worden toegepast. Er is een grote keus uit materialen, met elk zijn specifieke kwaliteiten. De kwaliteit en duurzaamheid van het uiteindelijk dak is zeer afhankelijk van het door ons te gebruiken materiaal en de opbouw van de totale dakconstructie. Bitumineuze dakbedekking is bestendig tegen weersinvloeden, kan grote krachten verdragen, heeft een lange levensduur en een uitstekende kwaliteit-/prijsverhouding. De meest actuele ontwikkelingen op dit gebied zijn de groen- en energiedaken.

Wij brengen de dakbedekking brandveilig aan volgens de NEN 6050 norm. Dit houdt in dat open vuur op brandgevaarlijke plekken wordt vermeden. In plaats daarvan wordt er bij brandgevaarlijke situaties gebruik gemaakt van lijmen, föhnen en zelfklevende materialen. U zult nog steeds een brander op het dak zien, maar niet bij de brandgevaarlijke details.

Type bitumineuze daken
Er zijn op dit moment vier typen bitumineus dak te onderscheiden, welke wij alle vier voor u kunnen verzorgen. Het standaard bitumineuze dak, het vegetatiedak, het luchtzuiverende dak en het energie duurzame dak (energieverlies voorkomen of energie leveren). Alle combinaties zijn mogelijk.

1) Standaard bitumineuze daken

icopal rollen branden met rollenbranderDit betreft het klassieke bitumineuze dak op basis van APP of SBS toplagen. Een groot deel van de plat of licht hellende daken tussen de jaren '80 en nu is hier mee uitgerust. De toplagen zijn zwart of in kleur gemineraliseerd, eventueel voorzien van een esthetische metalen toplaag (koper bijvoorbeeld) en hebben enkel een waterkerende en/of esthetische functie. Eventueel worden deze daken afgewerkt met een ballastlaag van grind, met een terras of afgewerkt als parkeerdek.
De toegepaste materialen worden non-stop ontwikkeld en verbeterd. Een voorbeeld hiervan is het zeer duurzame en volledig recyclebare materiaal Icopal Universal.
Terrassen kunnen worden afgewerkt met standaard grijze tegels, gekleurde tegels, grindtegels, designtegels, marmerimitatietegels, tegels met luxe deklagen, natuursteen tegels en houten systemen. Desnoods kan het terras verhoogd waterpas worden aangelegd. Combinaties zijn ook mogelijk.
Uw dakrand kan worden voorzien van daktrimmen in diverse fraaie vormen en kleuren, zinken dekkappen of gezette stalen profielen met een ruime keus aan kleuren.

2) Vegetatiedaken (met bitumineuze waterkerende laag)
Het is mooi, ecologisch verantwoord, C02 reducerend, duurzaam, waterbergend: Groen op het dak. Wat uw doelstelling ook is, het is mogelijk. Dakdekkersbedrijf Admiraal werkt hiervoor samen met ervaren partners. Wij zorgen voor een goede dakopbouw die het gewicht en de wortels van het tuindak kan weerstaan. Onze partners zorgen voor een mooie beplanting op uw dak.

Voordelen van vegetatiedaken:
- Fraai uiterlijk
- Waterbergend
- Koeling van het dak (lagere energiekosten in de zomer)
- Luchtzuivering (ICOMOSS mossen zetten fijnstof om in eigen voeding)
- CO2 reductie door fotosynthese van de beplanting
- Bescherming van de dakbedekking (langere levensduur door bescherming tegen hitte en UV)

3) Luchtzuiverende daken
Diverse fabrikanten hebben dakbedekking en aanverwante producten ontwikkeld waardoor de dakbedekking bijdraagt aan het zuiveren van de lucht. Te denken valt aan:

Fijnstofreductie door middel van fijnstofverbruikende mossen. De mossen in een vegetatiemat op het dak zetten een deel van de fijnstof om in voedingsstoffen voor zichzelf en restproducten welke via regenwater worden afgevoerd.

NOx-reductie ( NOx zijn schadelijke stikstofoxiden die vrijkomen bij verbranding van koolwaterstoffen) door middel van bitumineuze toplagen met een katalytisch luchtzuiverende minerale afwerking op basis van titaandioxide. In principe werkt de dakbedekking als een katalysator waarbij de schadelijke stoffen worden geneutraliseerd en afgevoerd met het regenwater. Dit materiaal wordt al toegepast door luchthaven Schiphol om uitstoot van vliegtuigen deels te neutraliseren.

CO2 reductie door toepassing van olivijngranulaat als minerale afwerking van de bitumineuze toplaag of als ballastlaag op de bedekking. Het olivijn bindt CO2 aan zich en zet het om zand, bicarbonaat, magnesium en ijzer. CO2 reductie kan ook worden bereikt door het recyclen van de bestaande bedekking (o.a. Icopal BIELSO proces) en het toepassen van vegetatiedaken.

4) Energie daken
Energiedaken zijn te onderscheiden in daken die energie besparen, daken die energie leveren en een combinatie daarvan. Energiebesparing kan door o.a. het toepassen van lichtgekleurde dakbedekkingen of vegetatiedaken die het dak koelen. In de zomer hoeft de airconditioning dan niet zo hard te werken.

Bij daken die energie leveren moet u vooral denken aan fotovoltaïsche (PV / zonnepanelen) daken en zonnewarmte systemen. In samenwerking met diverse leveranciers kunnen wij een breed scala aan systemen aanbieden.

Wat betreft zonnepanelen / PV systemen zijn er twee mogelijkheden. In de eerste plaats is het mogelijk om "klassieke" zonnepanelen te plaatsen op het dak. Vaak in een standaard met ballast op het dak geplaatst. Hiervoor hebben wij contacten met Duitse en Nederlandse bedrijven.

Het alternatief is het element in flexibele banen rechtstreeks op de dakbedekking aan te brengen. Door de integratie in de dakbedekking zijn de PV elementen van buitenaf niet te zien en sluiten perfect aan op de gebouwde omgeving. Deze elementen zijn ook ideaal toe te passen op lichte dakconstructies die het extra gewicht en de windbelasting van de klassieke systemen niet aankunnen. Door de flexibiliteit van het materiaal kunnen ze ook op rond lopende daken worden aangebracht. Systemen zijn o.a. Icopal ICOSUN en Troelstra's SopraSolar. Ook in EPDM alternatieven te leveren.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.


Isoleren
Wij kunnen vrijwel elke soort isolatie leveren en aanbrengen en geven u hier graag voorlichting over:
- EPS (Geëxpandeerd Polystyreen cq. piepschuim)
- Steenwol
-
Glaswol
-
PUR/PU (Polyurethaan)
- PIR (Polysocyanuraat)
- Roofmate (geëxtrudeerd polystyreen)
-
Foamglas (Cellulair glas)

Het verbeteren van de isolatie van uw pand kan met de alsmaar stijgende energieprijzen en grillige seizoenen heel interessant zijn en zichzelf snel terugverdienen (ca. 5 jaar). Minder koelen in de zomer en minder stoken in de winter.Contact

Dakdekkersbedrijf Admiraal BV
Overspoor 53, 1688 JH Nibbixwoud
0229 - 57 34 15
info@admiraaldak.com